prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-96

Prognoza weekend 20-22 iunie. De abia de duminica se mai incalzeste usor

[image name=line]

Umiditate ridicata dinspre Marea Mediterana si un aer usor mai rece dinspre nord-vestul si nordul Europei, s-au intalnit in zona geografica a Romaniei, in ultimele zile, timp in care regimul termic a devenit unul mai de toamna, cel putin in jumatatea de sud a tarii, unde si aspectul vremii, cu cer mai mult noros si ploi, a fost asemanator cu al aceluiasi anotimp.

In jumatatea de sud, joi, va continua sa ploua; la noapte, ploile se mai restrang, ca arie, din Banat, Oltenia, vestul Munteniei, in schimb in Baragan, dar mai ales in Dobrogea si indeosebi in judetul Constanta, cantitatile de apa ar putea ajunge la 100l/mp, asociate cu rafale puternice de vant. In zona, ploile vor ramane destul de insemnate cantitativ si vineri, timp in care, averse si descarcari electrice vor mai fi prezente, mai ales dupa amiaza, si in Transilvania, Maramures, nordul Moldovei si la munte. O vremea mai instabila, cu astfel de manifestari, va fi sambata – in nord, centru si est, duminica – in principal, la deal si la munte, insa dupa aceea ploile revin, pe arii extinse, in regiunile din jumatatea de nord.

Valorile de temperatura cresc usor vineri, scad din nou sambata, cresc iarasi duminica, iar in sud si in est si luni. Maximele nu vor ajunge la 30 de grade, sau mai mult, numai ca, in conditii de umiditate ridicata, dupa atatea ploi, cu siguranta, senzatia, in multe zone din tara, va fi de foarte cald.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *