prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-90

Prognoza weekend 25 – 27 aprilie. Va ploua si in ultimele zile ale lunii aprilie

[image name=line]

Manifestarile de instabilitate, declansate in a doua parte a zilei de miercuri, cand in toata tara a fost foarte cald, s-au extins in cursul noptii de miercuri / joi in Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei si in jumtatea de vest a Carpatilor Meridionali, iar joi si vineri, chiar, vor fi prezente in cea mai mare parte a tarii.

Aversele, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, vor fi mai importante cantitativ in Oltenia, vestul si nordul Munteniei, la munte, dar tendinta acestora va fi de restrangere ca arie, inspre regiunile vestice – vineri/sambata si sambata, iar duminica altele isi vor face aparitia in sudul Romaniei.

In conditii de mai multa nebulozitate si implicit mai putina insolatie, valorile termice din cursul zilelor vor avea o scadere, insa nu sub cele ce ar fi normale in aceasta perioada. In primele zile ale saptamanii viitoare, instabilitatea atmosferica se va accentua din nou si luna aprilie se va incheia cu ploi, care, ca mod de manifestare vor fi asemanatoare cu cele din timpul verii.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *