prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-98

Prognoza weekend 5-7 septembrie. De duminica revin maximele de 30-32 grade

[image name=line]

Ciclonul foarte activ, care a determinat ploi frecvente si abundente, in ultimele zile, in Peninsula Balcanica si Peninsula Italica, va persista in zona, in urmatoarea perioada de timp, unde va diminua ca intensitate si se va restrange ca arie. O foarte mica parte din sistemele sale noroase vor mai fi prezente deasupra regiunilor vestice, de sud-vest, iar joi si in cele de sud, ale tarii noastre, insa ploile vor deveni izolate si slabe cantitativ.

Se va domoli si vantul, mai putin in Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei, unde va continua sa bata, dar mai incet ca pana acum. In aceasta parte a tarii, intensificarile de vant, nu vor mai fi dinspre est – catre vest,  ci dinspre nord – spre sud, ceea ce presupune linistirea intinderii de apa a Marii Negre, dar si o usoara crestere de temperatura.

La nivelul intregii tari, la acest sfarsit de saptamana, chiar si la inceputul saptamanii viitoare, vremea va fi in general frumoasa ; regimul termic relativ modest, dar placut. De duminica, cel mai probabil, in Muntenia, sudul Moldovei si partea continentala a Dobrogei, revin maximle de 30…32 de grade.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *