madeira-aerial

A fost votata cea mai tare destinatie insulara din lume si e din Europa

Insula portugheza Madeira, in care am avut ocazia sa ajung si eu in acest an, a fost desemnata “World’s Leading Island Destination” in 2015, in cadrul ceremoniei World Travel Awards (echivalentul Oscarului pentru industria de turism) care a avut loc in Maroc, weekend-ul trecut.

Titlul e cu atat mai important cu cat pana acum castigau numai insule din afara Europei.

In 2014 a castigat Bali (Indonezia), in 2013 si 2012 Madive, din 2009 pana in 2011 Mauritius si tot mergand asa, inapoi, din nou Madive (2008) si Turks & Caicos in 2006.

Daca mi-ai cere 3 motive ca sa vizitezi aceasta insula din Atlantic, acestea ar fi, nu neaparat in aceasta ordine:

  1. Vremea. In orice luna a anului e bine. Iarna sunt 17-18 grade ziua si 10-12 noaptea. Se plangeau localnicii ca a fost o iarna rece anul trecut. Au fost cateva zile cu 7-8 grade la amiaza. :)))
  2. Peisajul salbatic si vegetatia. Peste tot sunt flori, banani, eucalipti si alte “vegetale” de care ai auzit numai prin documentare. In 40 de minute ajungi de pe plaja, la 1800 de metri altitudine, deasupra norilor.
  3. Mancareaaaaa. Fii atent aici. Masa tipica in Madeira. Un paharel de vin de Madeira (asemanator celui de Porto). Bine alcoolizat. La antreu servesti orice cu bolo do caco – o paine cu cartofi dulci, taiata pe jumatate, unsa cu unt si usturoi si bagata cateva minute la cuptor. Apoi niste espetadas – frigarui din carne de vita facute pe un fel de sabie. La desert primesti o prajitura cu fructul pasiunii, de regula un cheesecake. Si iar vin de Madeira …

Uite si cateva articole despre Madeira:

madeira-1
madeira-9

nord-madeira-3

hotel-madeira-1

santana-madeira-2

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *