blind-booking-vacanta

Blind booking pe vacante. Afli incotro pleci, cu cel mult doua zile inainte de zbor

[image name=line]

Hai ca am mai gasit ceva cool pentru cei care se simt curajosi – vacante rezervate pe “neve” (nevazute, in orb). Ti-am povestit in urma cu ceva timp despre o companie aeriana care vine bilete “in orb”. Pe scurt, platesti 66 de euro pentru un zbor dus-intors, alegi tematica vacantei (oras mare, natura, viata de noapte, s.a.m.d.), iti completezi datele, iar dupa finalizarea rezervarii, compania iti spune in ce oras vei pleca.

Exemplul meu de astazi se numeste Flyroulette si este un site care iti organizeaza vacante “surpriza” (zbor plus cazare).

as

 

Cum functioneaza

Daca te-ai saturat de vacantele clasice, poti sa optezi pentru o asemenea calatorie. Trebuie sa completezi datele care ti se cer – oras de plecare, buget, cu cate ore inainte de plecare vrei sa primesti traseul – si te pui pe asteptat. Oricand, in urmatoarele 30 de zile poti pleca in aventura vietii tale. Trebuie sa astepti email-ul/sms-ul care iti va da traseul.

Bugetul alocat acestei vacante este cuprins intre 200 si 5000 dolari. Trebuie doar sa bifezi una din optiunile disponibile (200, 300, 500, 1000, 1500, 2000, 2500, 5000 USD). Nu am auzit pe nimeni care sa foloseasca pana acum acest serviciu, proaspat lansat, dar nu trebuie sa te astepti la “minuni” la 200 de dolari. Cat despre 1500 de dolari, nu stiu cine ii are si este dispus sa ii arunce chiar la “nimereala” pe o asemenea excursie.

Traseul excursiei il poti primi cu:

  • 12-24 ore inainte de plecare
  • 24-36 ore inainte de plecare
  • 36-48 ore inainte de plecare

Banii de pe card iti sunt retrasi in momentul in care cei de la Flyroulette fac rezervarea, exceptand o mica parte (4,5%), care iti este retrasa in momentul in care lansezi comanda.

Mai exista cateva filtre pe care le poti aplica : genul excursiei, vrei sau nu o deplasare lunga, zbor dus sau dus-intors, care este numarul maxim de nopti/zile pe care doresti sa le petreci la destinatie.

Daca te razgandesti, te poti retrage in cel mult 3 zile de la inscriere.

 

Ce inteleg eu din acest sistem

E bun daca vrei un pic de suspans. Convoci si cativa prieteni, si, pentru doua, trei sute de dolari, faci ceva ce nu ai mai experimentat pana atunci.

In mod normal, daca site-ul are specialisti buni care deseneaza aceste trasee, ai putea sa asisti la surprize placute. Deoarece sunt oferte “last minute”, preturile obtinute de ei pentru tine ar putea fi “bomba”. Daca sunt niste baieti care nu isi dau silinta, si vor doar sa iti “gaseasca” ceva de banii pe care i-ai dat, atunci nu merita.

Insa, experienta ma face sa cred ca daca vrei sa te ridici in aceasta lume, trebuie sa vii cu oferte senzationale pentru a le putea impartasi cu posibilii viitori clienti.

Si ca sa nu uit! M-am uitat pe pagina lor de Facebook si am vazut ca pentru 200 de dolari, un grup de tineri a mers de la Perth la Melbourne (Australia), iar niste fete calareau camile in Egipt, venind de la Londra, pentru 500 de dolari de caciula.

[wpsgallery]

 

* Acesta nu este un articol promotional! Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *