cele-mai-ieftine-companii-low-cost

Pegasus Airlines, Wizz Air si Blue Air, cele mai ieftine companii low-cost din Europa

[image name=line]

Stire in The Telegraph : Ryanair, nu este cea mai ieftina companie?

Zic, hopaaa! S-a sucit lumea cu susul in jos.

Baietii de la WhichAirline, despre care am scris si eu aici, au intocmit un clasament al companiilor aeriene low-cost, in functie de pretul unui bilet dus (one way) cu bagaj de cala si taxe de rezervare.

Au fost luate in calcul peste 300.000 de zboruri rezervate prin intermediul site-ului. Surprinzator, cea mai ieftina companie a fost declarata Pegasus Airlines din Turcia si nu irlandezii de la Ryanair care ne-au obisnuit cu bilete de 14,99 euro.

Pe urmatoarele doua locuri sunt Wizz Air si Blue Air, ambele cu o prezenta foarte bine reprezentata pe piata romaneasca.

cea-mai-ieftina

Sursa : telegraph.co.uk / wichairline.org

 

Desi nu am gasit prea multe detalii despre acest clasament “neoficial”, parerea mea este ca cei de la Pegasus Airlines castiga aceasta batalie deoarece au bagajul de cala (20 de kilograme) inclus in pretul biletului standard.

De exemplu, pentru un zbor Bucuresti-Istanbul, pretul initial afisat in momentul in care cauti pe site-ul lor este de 39,99 euro (pentru un zbor dus), la care se mai adauga 5 euro – taxa de check-in. Si asta e tot!

La Wizz Air, daca vrei bagaj de cala, pe langa pretul afisat initial, trebuie sa mai platesti de la 90 RON in sus, in functie de ruta. Asta inseamna alti aproximativ 20 de euro in plus. Avantaj Pegasus Airlines.

In fine, locul 3 in acest clasament este ocupat de o companie din Romania – Blue Air. La ei, pe langa pretul afisat mai trebuie sa platesti 6 euro pentru “alte taxe”, plus 5 sau 10 euro – in functie de modul in care faci plata (depunere numerar la ghiseul bancii sau plata cu cardul). Mai socotim si bagajul de cala (17 euro) si ajungem la un plus de cel putin 28 de euro fata de pretul afisat initial.

Concluzia : toti se zbat sa tina preturile cat mai jos si afiseaza pe site preturi cat mai mici. Conteaza cu cat sunt “ajustate” ele, pana ajungi sa termini procesul de rezervare.

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *