profil-stewardesa

Cum arata stewardesa perfecta, in viziunea angajatorului

[image name=line]

Companiile aviatice au ridicat din ce in ce mai mult stacheta la interviurile de angajare. Daca pana acum cativa ani era destul de complicat sa alegi cele mai pregatite domnisoare pentru jobul de stewardesa, acum se prezinta la interviu mii de tinere dornice de o cariera in aviatie.

Asa ca standardele au crescut si sansele pentru doritori au scazut proportional.

Dar, ca sa stii daca te incadrezi de fapt in profilul candidatului perfect, o sa iti spunem mai jos ce cauta de fapt companiile aviatice atunci cand angajeaza. Majoritatea spune ca trebuie sa fii naturala si degajata, sa nu joci teatru, daca vrei sa obtii acest job. Ei bine, iti dam un sfat: daca iti doresti foarte foarte mult sa ajungi stewardesa, afla ca trebuie sa joci si putin teatru! Nimeni nu e perfect sau nascut pentru acest job, trebuie doar sa te poti adapta cerintelor.

 

Profilul candidatului perfect

  • Tine minte! Atunci cand mergi la interviu, nu conteaza daca ai sau nu experienta anterioara in aviatie. Pentru multe companii e chiar un plus daca nu ai mai lucrat ca stewardesa, fiindca te pot forma asa cum doresc ei si oricum trainingul ti-l asigura compania.
  • Totusi, daca ai ceva experienta anterioara in customer service (relatii cu publicul), poate fi un plus. Daca esti obisnuit sa lucrezi cu oamenii si sa te lovesti de nemultumiri sau plangeri, se considera un avantaj. Nu dispera totusi daca abia ai terminat liceul sau facultatea. Nimeni nu iti cere sa fi avut vreun alt job inainte.
  • In timpul facultatii ai plecat 3 luni, vara, cu un program Work and Travel? E foarte bine! Asta inseamna ca ai luat deja contact cu viata de afara, ai lucrat cu oameni de alta nationalitate, si esti capabil sa te adaptezi vietii si sistemului dintr-o alta tara.

Restul articolului il gasesti pe Cum Ajungi Stewardesa.

CAS-671-articol-banner * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *