tabela-aeroport-1

Cum gasesti bilete ieftine de avion (1). Skyscanner, idei de destinatii

[image name=line]

Incep de astazi un mic serial, dupa cum mi-o fi priceperea, in care o sa incerc sa trec in revista ponturile pe care le folosesc atunci cand ies la vanatoare de bilete de avion. Scrieri scurte, pentru ca stiu ca esti la serviciu si mai ai si alte lucruri de facut.

Prima lectie – nu ai idee unde sa mergi? Hai sa vedem ce gasim pe Skyscanner.

Skyscanner.ro este un motor de cautare de bilete de avion, camere de hotel si masini de inchiriat. Nu e un produs romanesc, desi domeniul .ro te-ar putea duce cu gandul la asta. Sistemul compara peste 1000 de linii aeriene pentru a gasi cele mai bune preturi, rute si combinatii posibile.

Cea mai interesanta optiune este aceea ca poti cauta bilete de avion din Romania, sa zicem, catre Everywhere (pretutindeni). Sau din Bucuresti catre Spania. Depinde de cat de creativ esti.

skyscanner-1

La plecare si sosire, poti alege fie datele exacte, fie luna in care vrei sa calatoresti. Daca esti foarte flexibil in stabilirea vacantelor, de ce nu ai bifa direct “tot anul” (2015), iar motorul iti va cauta cele mai ieftine zboruri posibile pentru anul viitor.

Eu am ales plecari din Romania, spre Everywhere (daca nu pui nimic in casuta de destinatie, optiunea este automat activata), in toata luna noiembrie 2014.

skyscanner-2

Cele mai ieftine zboruri sunt spre Italia. Mai precis o cursa Wizz Air de la Timisoara la Bari.

skyscanner-3

Mai facem un pas si ne apare si calendarul zborurilor, in care vedem cand e cel mai avantajos sa calatorim.

skyscanner-4

Aleg plecare pe 15 noiembrie, retur 3 zile mai tarziu. Aici trebuie sa fac o lamurire. Skyscanner se bazeaza pe ultimele cautari efectuate de clienti. Nu sunt preturi in timp real, pentru ca ar fi total infeicient sa cauti fiecare combinatie de curse din lumea asta, la fiecare 5 minute. De exemplu, ultima cautare pe ruta Timisoara-Bari a fost facuta de cineva acum 22 de ore. Pretul obtinut – 81 RON.

skyscanner-5

Dar daca mergi si mai departe, sistemul iti va cauta pretul in timp real. De aici si micile diferente intre ce a vazut la inceputul procesului si pretul final obtinut. In cazul nostru, de la 84 RON, cat aveam initial, am ajuns la 78 RON.

skyscanner-6

Si iata si verificarea, de pe site-ul companiei Wizz Air.

skyscanner-7

* Foto header: © Alphonsusjimos | Dreamstime.comFlight Departure Schedule Photo

Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *