Good life Uncategorized

Locul unde iti “ploua” in gura. Piata La Boqueria din Barcelona

18/02/2013
[image name=line]

Unii compara piata La Boqueria din Barcelona cu un templu al gastronomiei. Eu i-as spune mai simplu – paradisul pofticiosilor. Atatea bunatati cate sunt adunate la un loc iti e mai rar dat sa vezi.

Pesti de toate formele si culorile, vietuitoare marine pe care nu le identifici nici cu atlasul de biologie in brate, fructe colorate si parfumate, legume crescute parca dupa sablon, jamoane (ciolane) si carnati locali, se gasesc deopotriva pe tarabele comerciantilor. Si toate sunt foarte proaspete. Asa se lauda negustorii.

 

Ce sa faci in La Boqueria

 • Sa bei un suc natural de cocos, mango, kiwi, afine, capsuni, pitahaya s.a.m.d. Un pahar de 250ml costa doar un euro.
 • Sa mananci tapasuri (gustari) calde si reci, gatite pe loc, la unul dintre mini-barurile amplasate in piata. Este delicioasa caracatita gatita pe tabla (a la plancha).
 • Sa gusti din faimosii carnati locali (fuet, espetec), dar si din jamoanele de sute sau chiar mii de euro agatate la tarabe.
 • Sa cumperi cadouri “mai aparte” pentru cei care petrec mai mult de 20 de minute in bucatarie. Eu mi-am luat sare neagra vulcanica de Hawai.
 • Sa casti gura, sa te minunezi si sa fotografiezi tot ce prinzi. Este o experienta unica si pentru fotografi, nu numai pentru gurmanzi.

 

Cum ajungi in La Boqueria

Piata La Boqueria este situata pe La Rambla, faimoasa artera pietonala a Barcelonei. Ia-ti ca punct de reper statia Liceu, pe linia verde a metroului.

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-2.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-3.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-4.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-5.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-6.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-7.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-8.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-9.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.mihaijurca.ro/wp-content/uploads/la-boqueria-10.jpg[/imagetab] [/tabs]

* NOTA : Informatiile sunt valabile la data publicarii articolului.

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

3 Comments

 • Reply Magda Bucur 23/02/2013 at 22:49

  Tip: sa nu-ti iei sucul/fructele de la primele tarabe, de la intrare, oricata pofta ti-ar fi. Acolo e 2,5 euro. :))

 • Reply Oscar 11/03/2014 at 11:35

  If your are planning holidays in Barcelona I recomend you this metro web site:
  http://www.barcelonametromap.com
  Enjoy your holidays!

 • Reply A quick guide to Stockholm. Recomandari pentru vacanta | Mihai Jurca 21/07/2015 at 10:36

  […] acoperita, din caramida rosie, cu peste, branzeturi, mezeluri, fructe, legume, dulciuri (un fel de La Boqueria barceloneza). O alta strada chic, de cumparaturi si terase, este Biblioteksgatan, tot in […]

 • Leave a Reply