hip-trip-2015-festival

Ma pregatesc pentru singurul festival de film de calatorie din Romania

Mi-am pus deja la calcat hainele “de iesit in lume”. In perioada 8-11 octombrie 2011 va avea loc la Bucuresti HipTrip Travel Film Festival, primului festival de calatorie din Romania. Si nu am cum sa lipsesc, evident.

Stand la o cafea cu organizatorii, am aflat ca festivalul include scurtmetraje, mediumetraje, lungmetraje de fictiune, documentare,  animatii – toate avand ca numitor comun subiecte legate de sfera calatoriilor, a turismului national si international.

 

Date importante despre festival:

  • Unde: Salile Cinema Eforie si Cinema Union + o serie de spatii neconventionale.
  • Pretul biletului: 13 lei – se achizitioneaza inainte de proiectia filmului, la cinematograf.
  • Focus India – sectiune de 6 filme de fictiune si documentare care ne prezinta India.
  • Exploratorii: sectiune de 6 filme dedicata celor care aleg provocari extraordinare si calatoresc in locuri mai putini umblate ale lumii.
  • Workshopuri pe teme de travel.
  • 5 bloggeri straini invitati.
  • 5 cineasti straini invitati pentru Q&A-uri si workshopuri.

Asa ca ne vedem la proiectii, dar va mai tin la curent ce si cum, pana incepe povestea. Pana atunci ca puteti “incalzi” cu cateva trailere are filmelor care urmeaza a fi proiectate in festival.

 

In Transit (2015)Vezi trailer

Intreaga actiune a filmului se petrece in tren si surprinde relatiile care se leaga intre pasagerii aflati la bordul cursei Amtrak’s “Empire Builder”, cea mai lunga si aglomerata ruta feroviara a Americii.

Karun (2015)Vezi trailer

Bazat pe romanul autobiografic al lui Robyn Davidson, filmul detaliaza extraordinara poveste a acesteia, care in 1977 a inceput o calatorie de 2.700 de kilometri, de una singura si pe jos, prin pustiul australian.

Taxi Teheran (2015)Vezi trailer

De cativa ani, numele lui Jafar Panahi a devenit un simbol al luptei cu cenzura si cu opresiunea unui stat care refuza propriilor cetateni elementara libertare a constiintei.

Descult spre Goa (2015)Vezi trailer

Diya si fratele ei mai mare, Prakhar, pleaca din Mumbai, de langa parintii lor cam insensibili, pentru ca vor sa o aduca in marele oras pe bunica lor, care traieste singura in indepartata Goa. Aceasta le scrie mereu si le trimite prajituri, dar scrisorile din pacate nu ajung la ei.

Wild (2014) – Vezi trailer

„Wild” spune povestea unei calatorii foarte, foarte lungi, pe o distanta de 1.500 kilometri, care uneste nordul Statelor Unite de granita cu Mexicul.

Hiptrip2015

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *