prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-27

Prognoza meteo weekend 12/14 iulie. Un nou val de ploi si vijelii loveste Romania

[image name=line]

In vestul, sud-vestul tarii, la deal si la munte, si in speta in zona Carpatilor Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali, in ultimele zile, au mai fost averse si descarcari electrice, caderi de grindina si cantitati de apa mai mari de 50…60 l/mp, in intervale de timp de pana la o ora, manifestari, specifice anotimpului cald.

Din a doua parte a zilei de joi, pana in seara zilei de vineri, tara noastra va fi traversata de un front atmosferic, ce presupune mai multe astfel de fenomene, din nou severe ca mod de manifestare, cu cantitati mari de apa in intervale scurte de timp, vijelii, grindina si de mari dimensiuni,  inundatii locale si viituri rapide, pe raurile mici din zonele de deal si de munte, dar si pe suprafetele apropiate de baza muntilor.

Joi, foarte afectate vor fi  zona Muntilor Apuseni si Meridionali, judetele Hunedoara, Alba, Sibiu, Satu Mare si Maramures, iar  de joi seara Cluj, Mures, Bistrita Nasaud, Harghita, Covasna, Brasov, Muntii Bucegi, Suceava, Botosani si Neamt, iar vineri sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, a Munteniei si a Dobrogei, in special partea continentala a acesteia.

Sambata vor mai fi reprize de ploaie, dar mai diminuate ca manifestare, in Dobrogea, de aceasta data si in zona sa de litoral, Carpatii Orientali si regiunile din extremitatea de nord, cand in restul teritoriului vremea va deveni in general frumoasa, urmand sa se mentina cu acest aspect si in primele zile ale saptamanii viitoare, dupa care mai vin si alte ploi, in principal de dupa amiaza, in vest si centru, apoi si in sud.

Din punct de vedere termic, vestile sunt foarte bune, in sensul ca nu va fi foarte cald. Doar in sud si in sud-est, in lipsa ploilor vor fi la amiaza cel mult 31…32 de garde, iar in zonele situate in interiorul arcului carpatic 23 si 27 de grade; minimele din cursul noptilor se vor incadra in marea lor majoritate intre 12 si 21 de grade.

La Bucuresti, doar vineri vor fi averse si descarcari electrice, dupa aceea va fi destul de frumos cu temperaturi in jurul a 30 de grade la amiaza si 17….18 grade diminetile.

Pe litoral cu exceptia zilei de sambata, cand vor fi nori, reprize de ploaie, mai mult spre delta, apoi in partea sa de sud si maxime de 25…26 grade, va predomina o vreme frumoasa si calda. In aer vor fi  20…21 de grade dimineata si 27…29 de grade la amiaza, iar in apa marii 23…25 de garde.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *