incarcator-telefon

Ce te faci cand ramai fara baterie la telefonul mobil in aeroport?

[image name=line]

Ti s-a intamplat de atatea ori si ai jurat ca este pentru ultima oara. Data viitoare vei pleca pregatit(a). Bateria telefonului mobil nu isi va da obstestul sfarsit chiar in aeroport, inainte de zborul de intoarcere.

Am observat ca si telefoanele astea sunt sleite de putere exact cand ti-e lumea mai draga. Atunci cand ai mai face o poza unui parfum in duty-free pentru a o trimite spre aprobare domnisoarei care va asteapata acasa (pe tine si pe parfum), atunci cand trebuie sa suni acasa si sa anunti ca avionul are o mica intarziere si sa te astepte putin mai tarziu, atunci cand … Lista e lunga si nu despre ea e articolul.

Ce fac eu cand raman fara baterie la telefonul mobil in aeroport?

1. Caut priza. Sunt din ce in ce mai multe aeroporturi care au asemenea prize “la liber”. Imi place la Viena, unde poti sta jos, cu laptopul alimentat la foc continuu. Valabil si pentru telefon. Inconvenientul e ca daca vrei sa iti incarci telefonul, va trebui sa stai sa-l pazesti.

2. Cutiile de reincarcare. Pe cele de mai jos le-am gasit la Aeroportul El Prat din Barcelona. Ochesti o asemenea cutiuta, iti conectezi telefonul la una din cele 4 mufe de reincarcare (una mini-USB, una pentru Nokia alea mai vechi, una de Iphone si cred ca una de Blackberry – sper sa nu gresesc) existente in interior, inchizi cutia, iei cheia si pleci la shopping. Costa 1 euro pentru jumatate de ora, respectiv 2 euro/ora.

incarcator-1

3. Folosesc laptopul. Cu cablul de date poti reincarca telefonul de la laptop. Dimineata, inainte de a pleca de la hotel, asigura-te ca laptopul este cu “battery full”. Conectezi cablul si … gata!

4. Reincarcare wireless. Numeroase asemenea sisteme sunt disponibile in aeroporturile din lume. Presupun conectarea unui mic dispozitiv la telefon pe care il primesti fie de la receptia lounge-ului (daca ai acces la o asemenea zona), fie de la ghiseele din aeroport (contra cost sau contra unei garantii). Functioneaza ca in poza de mai jos.

incarcator-2

Sursa foto : ausbt.com.au

5. Caut o vanzatoare draguta si o rog sa-mi tina si mie telefonul la incarcat pentru 15-20 de minute. Daca zambesti frumos, merge mai mereu.

 

* Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *