schimb-de-case

Cea mai ieftina vacanta: schimb de case! Afla cum vine francezul la tine, iar tu te duci la el

[image name=line]

Ai vedea un jamaican cu tot cu catel si purcel in Bucuresti? Sa stea doua saptamani? Mai mult, chiar la tine in apartament! Stiu ca e ultimul lucru la care, poate, te-ai gandit.

Acum inversam rolurile. Ti-ar placea ca in aceleasi doua saptamani sa mergi in Jamaica, pe o plaja exotica si sa trandavesti cu un cocktail in mana la umbra nucului, pardon, palmierului batran? Nici nu vreau sa aud raspunsul. Pentru ca il stiu.

Ei bine, afla ca acest lucru este posibil. In lume se dezvolta tot mai mult conceptul de Home Exchange (schimb de case). Tu iti pui proprietatea la dispozitia unui posibil “vizitator”, iar el iti da cheile de la proprietatea lui, in perioada convenita.

Iata si cateva exemple:

  1. O persoana din Bucuresti isi ofera proprietatea la schimb, pentru o vacanta in Grecia, Croatia sau Franta.
  2. O familie de islandezi (2 persoane, fara copii) isi pune la dispozitie casa cu 3 dormitoare si o baie in schimbul unei “cazari” in Vietnam (pe perioada verii europene) sau in Noua Zeelenda (pe perioada verii din emisfera sudica).
  3. Niste domni din Namibia tin mortis sa vada capitala Islandei (Reykjavik), San Carlos de Bariloche (Argentina) sau un punct din Africa de Sud. Ofera la schimb, pe perioada vacantei, casa lor care poate gazdui pana la 6 persoane.

[wpsgallery]

 

Cum functioneaza?

Totul e foarte simplu. Intri pe un site specializat in acest tip de “schimburi”, iti faci cont, completezi datele legate de proprietate si cele legate de tine (cu cati oameni pleci in vacanta, numar persoane cu care pleci, destinatii favorite). Site-ul respectiv traieste din taxa de membru pe care ti-o aplica. In cazul de fata, taxa este de 48 USD/3 luni, respectiv 119 USD/un an.

Si apoi te pui pe cautat! Variantele sunt nenumarate, numai ca iti va fi putin mai greu sa faci schimb cu un francez, sa spunem. El sa iti dea vila lui de pe Coasta de Azur, iar tu sa ii dai un apartament cu doua camere in Berceni. Dar merita incercat! Cei de pe site spun ca a existat o persoana care a dat la “schimb” casa pe un yacht. Cineva, mai excentric, si-a lasat vila din Italia in schimbul unei rulote van in Oregon (Statele Unite). De ce nu ai fi tu cel care da o garsoniera in Voluntari pe o casa de vacanta in Barbados?

Odata gasita o destinatie care iti face cu ochiul trebuie sa trimiti un email proprietarului si sa ii propui un schimb. Iar de aici totul tine de voi doi. Daca se leaga ceva sau daca trebuie sa treci mai departe. Schimburile se fac, de regula, pentru 1-3 saptamani. In ele pot intra chiar si masinile sau alte bunuri personale.

Sunt foarte multe intrebari care iti vin in cap si este firesc. Aici gasesti raspunsuri la majoritatea!

Astept schimburile! Sa mi le trimiteti si mie pe office@mihaijurca.ro

Si, inainte de final, astept la comentarii cele mai bune/traznite/ciudate destinatii pe care le gasiti! Ma inclin!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *