berarie-roma

Doua berarii de renume mondial la care e musai sa-ti bei berea la Roma

[image name=line]

Pentru ca e inceput de an si sunt sigur ca nu ai chef sa citesti ditamai polologhia despre mai stiu eu ce loc in care o sa ajungi de abia la vara, cel mai devreme, iti propun sa ramanem in atmosfera sarbatorilor si sa mai bem o bere. Sau doua. De fapt 3. Pentru ca e greu sa te decizi la una singura.

In cartierul Trastevere din Roma este o berarie de renume mondial – Ma Che Siete Venuti a Fà. Un local care apare in toate “tratatele” de specialitate, destinate turistului aflat in capitala Italiei. Localul este destul de mic, de inghesuit, asemanator pub-urilor britanice. Insa e locul care atrage bautorii de Craft Beer (bere artizanala). Nu “pisoarca” la 0,5, cum gasim multe exemple si la noi.

Majoritatea berilor la draft sunt produse in Italia, de mici intreprinzatori locali. Stand de vorba cu tipul de la bar, imi spunea ca e un paradox in Italia. Exista doua zone importante de desfacere/productie – Roma si Milano. La Roma si in jurul ei sunt multe fabricute, dar putine baruri specializate, in timp ce in nord, la Milano, sunt multe baruri de beri speciale, dar putini producatori. In orice caz, desi pare greu de crezut, Italia este tara care vine cel mai puternic din spate la capitolul bere artizanala, completand oferta britanica si belgiana.

berarie-roma-1

berarie-roma-2

berarie-roma-3

berarie-roma-4

berarie-roma-5

berarie-roma-6

Dupa prima bere o sa ti se faca foame. Iesi frumos afara, faci dreapta, mergi 20-30 de metri, si vei da peste o pizzerie care vine pizza la tava. Geniala. Iti poti lua cateva felii si sa le mananci in bar. Nu se supara nimeni pe tine.

berarie-roma-7

Acest Ma Che Siete Venuti a Fà este pe Via Benedetta 25. Peste drum, la numarul 25, este o alta berarie, cu un design futurist – Bir & Fud, care cred ca apartine de acelasi patron. Mi-am dat seama chiar acum, cand scriam articolul, pentru ca este un cross-promotion intre site-urile celor doua localuri.

Acesta e un local pentru cei care vor sa bea bere intr-o “racheta cosmica”. Daca te apuci sa numeri drafturile de bere care se intind de-a lungul barului, te prinde luni dimineata.

In ambele baruri platesti cam 5-6 euro pentru o bere, ceea ce nu e deloc mult, daca stai sa te gandesti ca la aceeasi bani, in centrul Romei, bei o bere banala.

berarie-roma-9

berarie-roma-8

Si cum sederea la berarie s-a terminat, la iesire am dat peste dansul. Facea yoga. Inainte statuse nemiscat, in lotus, in varful lazilor rosii. Era putin afumat. Si nu numai de bere. 😛

berarie-roma-10

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

  • Nicky

    5-6 euro O SINGURA bere?
    Roma tocmai a zburat de pe lista mea!

  • Irina

    Mihai, da-mi voie sa te contrazic, dar bere artizanala de calitate poti gasi si la noi.:)
    Ai incercat berea Imperial Fuck , Easy Rider, Morning Glory la barul Beer O’Clock din Centrul Vechi Bucuresti ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *