suedia-creativa

Ne-am cunoscut acum 8 ani. De atunci nu mai putem unul fara … alta

[image name=line]

Asculti ABBA, Lykke Li sau Avicii? Normal, ca doar ce-i frumos si tie iti place. Haine? H&M cumva? O camasuta, un pantalonas sau o pereche de sosete colorate? Pun pariu ca exact in momentul asta ai macar o piesa de la Hennes and Mauritz (H&M) pe tine. Bucataria? Jumatate din blide sunt de la IKEA. Normal! Lucruri ieftinute, dar de calitate. Te tin o viata, daca nu traiesti mult, vorba aia. 😛

Vrei, nu vrei, Suedia ti-a cam invadat intimitatea fara sa stii. Sa mai zic de Volvo, SAAB, Oriflame, Ericsson (telefoanele), ciocolata Marabou? Pana si Dr. Alban era suedez. Ca sa nu mai zic de Rednex, aia de ii dadeau cu Joe cel cu ochii de bumbac (click pe link ca sa asculti). Si la toate merge o vodca Absolut.

Daca nu ajungi macar o data in viata in Suedia, prietene, iti spun ca ai trait degeaba. Dupa ce o sa ajungi prima oara, vei vrea si a doua, si a treia … si tot asa.

Imi aduc aminte ca se intampla prin 1992Campionatul European de Fotbal din Suedia. Eram la Brasov, la varu-miu, cu un an mai mare decat mine. Jocul copilariei noastre era fotbalul acela cu “nasturi”. Tin minte si acum ca ai mei erau albi (Dinamo), iar ai lui galbeni (FC Brasov). Toata ziua ii spalam, ii lustruiam, ba chiar ii mai si pierdeam, iar seara era meciul cel mare. Cel care “lua 2 din 3” avea drept de “viata si de moarte asupra celuilalt”. In general ma batea. 😛 Si daca tot eram cuprinsi de febra campionatului, hai sa dam drumul si la TV. De fapt, cred ca ne uitam mai mult ca sa vedem doua echipe care joaca in alb, respectiv galben, ca sa ne adaptam evenimentului. Si uite asa am auzit de Suedia (in galben). Mai e un aspect. Nicu, varul meu era un “monument de smecherie”. Mereu ma uitam admirativ la felul in care se descurca (spre exemplu, cred ca a fost printre primii 100 de oameni care aveau card bancar in Brasov, la numai 14 ani). Si daca el a ales Suedia, inseamna ca e ceva cool la mijloc. Si atunci mi-am promis ca in momentul in care voi avea “banii mei”, prima tara in care voi pleca va fi Suedia. Avea sa fie a doua, dupa Austria.

Si uite asa, din 2006, merg an de an in nord. Asa ca sa mai vina si nordul la mine.

In Parcul Herastrau se tine in acest week-end (de fapt a si inceput), evenimentul Suedia Creativa. O sa avem prilejul sa vedem ce inseamna inovatie, dezvoltare durabila, cultura, design, moda, muzica, filme.

suedia-creativa-4

Am vorbit cu organizatorii, baieti si fete de mare isprava de la Asociatia Green Revolution, si mi-au dat “meniul”  festivalului, pentru voi:

  • Ateliere de pictura a calutului Dalahäst – cea mai cunoscuta jucarie suedeza. Se sculpteaza in lemn, se slefuieste, se vopseste si costa mult in Suedia. Dar se zice ca aduce noroc.

suedia-creativa-1

  • Relaxare si cafea buna – zona de relaxare si muzica de calitate
  • Frumusete si stil de viata – atmosfera relaxata, cu activitati de evaluare corporala, cursuri si sesiuni de machiaj si nutritie
  • Ateliere de reciclare creativa – Suedia este cea mai nepoluata tara din Europa, iar atelierele te invata cum sa nu arunci totul la “gramada”
  • Sport si miscare – doar cei de la World Class sunt tot suedezi, nu?
  • Jocurile copilariei – probabil ca nu au si fotbal cu nasturi, dar ne adaptam 🙂

Si peste toate, vine concertul Kim Cesarion. Bestial! De cand il pandesc …

Asa ca ne vedem prin parc sa … suedim. Iar peste o luna pariez ca dati si o fuga pana in Suedia.

suedia-creativa-5

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *