Taste of

Ocean Basket, fructele de mare cu care ma tot ameninta sotia de ceva vreme

27/12/2017
mihai-jurca-ocean-basket

Cum ma chinuie sotia: am mancat cel mai bun ananas in Filipine! E dulce, suculent, iar pus la rece e demential! Stiu eu un loc in Australia unde e cea mai buna friptura de vita pe care am mancat-o vreodata.

Bine, bine, dar pe la Dristor nu-i nimic? Sau pe la Berceni, pe la soacra-mea prin fata blocului? Dintre toate povestile ei, una mi-a scrijelit adanc creierul. Cica a mancat ea la un moment dat niste super platouri cu fructe de mare in … Africa de Sud. Ocean Basket se numeste locul. Si cica iti aduc platouri cu ce-ti doreste sufletelul. Peste, calamari, creveti, cartofi prajiti si orez cu sofran. Mai aveam un pic si imi cumparam bilet de avion doar ca sa ma duc la capatul continentului african numai ca sa mananc asa ceva. Iar mie cand mi se pun pitici pe creier, crede-ma ca nu te mai intelegi cu mine.

Si cum berzei chioare ii face Dumnezeu cuib, aseara, cand mergeam de la aeroport catre Valletta, ce vede ochiul meu ager!? Un banner pe care scria cu litere marunte – Ocean Basket, 15 minute! Drept urmare, astazi ne-am facut program in partea de insula unde este acest Ocean Basket, adica aici (link). Aviz celor care ma intreaba ce temple am vizitat. Sa o trageti de maneca pe Cristina mea sa va povesteasca, ca eu nu am nicio vina.

Localul este bun, nu senzational. Cu 13-15 euro iti iei un platou generos cu tot ce se gaseste prin apele Mediteranei – peste, creveti, calamar – plus bunatati terestre (cartofi prajiti si orez).

Istoria consemneaza primul local din acest lant deschis in 1995, in Africa de Sud. Avea 60 de metri patrati, doar 6 mese, iar patronul ii punea pe clienti sa isi aduca singuri bauturile si salata de acasa, pe motiv ca el servea acolo doar fructe de mare. Si tot ca un element de culoare, la inceput isi stia pe nume toti clientii, si degusta fiecare fel in parte ca sa se asigure ca mancarea este buna. In Europa, vad ca ar mai exista aceste restaurante si in Cipru.

P.S. Azi facem un an de la cununia civila. Sa ne fie de bine, si noua si voua!

ocean-basket-4
ocean-basket-5

ocean-basket-3
ocean-basket-1

ocean-basket-6
ocean-basket-2

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

3 Comments

  • Reply Alex 28/12/2017 at 11:33

    In Cipru sunt 5 restaurante Ocean Basket. In sezon stai la coada si cate 2 ore sa prinzi o masa libera!

  • Reply Roxana 10/01/2018 at 20:45

    Da, exact! În Cipru am asteptat și noi o ora pana am prins o masa libera.Fructele de mare au fost bune, însă nu cred ca au fost preparate din peste proaspăt, ci congelat. Pentru cine nu a mâncat încă la acest restaurant, recomandam cu drag măcar o data 🙂

  • Reply Tano 13/01/2018 at 11:51

    Confirm si eu Cipru, faceam rezervare de fiecare data, ca altfel coada era de 1-2h..

  • Leave a Reply