malaysia-airlines

“Nu are cum sa fie vorba de o eroare de pilotaj sau defectiune tehnica”

[image name=line]

Povestea disparitiei Boeing-ului 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, se complica.

Exista doua persoane, un italian si un austriac, carora le-au fost furate pasapoartele acum ceva timp. Cei doi apar pe lista pasagerilor care s-au imbarcat in acest zbor, dar care in realitate sunt vii si nevatamati, la sol. Exista  deci posibilitatea ca doi impostori sa se fi folosit de identitatea lor pentru a se urca in avion. Sa fi avut cei doi o misiune suspecta la bord? Cu siguranta ca vom afla in perioada urmatoare.

Am stat de vorba cu Catalin Ionita, singurul pilot roman de la compania Emirates, care zboara tocmai pe acest tip de aeronava. Iata ce crede el despre disparitia avionului malaezian.

 

Catalin Ionita – Senior First Officer Boeing 777, compania Emirates

“Parerea mea este ca Boeing 777-200 ER este unul dintre cele mai sigure avioane din lume. In cele 1.000 de ore de zbor pe care le-am efectuat pe acest tip de avion, nu am intampinat niciun fel de problema.

Daca dispari atat de brusc de pe radar, nu sunt multe posibilitati. Poate fi vorba de o bomba, mai ales ca odata ajuns la cruise level (altitudinea de croaziera), sunt sanse aproape nule sa fie vorba de o eroare de pilotaj (avionul zboara in momentul respective pe pilot automat) sau defectiune tehnica.

Nu are cum sa dispara brusc! Mai comunicau ceva pilotii pe radio! “Alo, murim! May day, may day!”. Chiar daca iti pica ambele motoare poti apasa pe butonul de transmisie de pe mansa sa zici ceva. Ba mai mult, sunt 3 butoane de transmisie radio, deci, e ceva ciudat la mijloc.”

 

NOTA: Preluarea informațiilor din acest interviu se poate face doar cu menționarea sursei – www.mihaijurca.ro

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *